Vriendenavond wederom groot succes

Maandagavond 19 oktober 2015 organiseerde de Vriendenvereniging en het Gemeentemuseum voor de tweede maal "Een Avond in het Gemeentemuseum". Ook ditmaal was het weer een groot succes met een overweldigende opkomst van ruim 700 bezoekers.
In zijn introductie verwelkomde voorzitter Leo Schepman speciaal de vele introducés en een speciale gast; Liesbeth Bogaard, kleindochter van architect Berlage. Zakelijk directeur van het Gemeentemuseum Hans Buurman benadrukte in zijn welkom het belang van de vriendenvereniging voor het museum en prees de vele vrijwilligers die sinds september verleden jaar de infobalie in de tuinzaal bemensen. Vervolgens konden de bezoekers de tentoonstellingen bezoeken die speciaal voor deze avond waren opengesteld. Museumdocenten waren aanwezig om tekst en uitleg te geven bij: ‘Kleur ontketend’, ‘Ode aan de Nederlandse mode’ en ‘Nederland dineert’. In de aula gaf kunsthistorica Josée Claassen een lezing over ‘Luminisme’ in de schilderkunst.
Veel belangstelling was er ook voor het optreden van de bekende musici Carel Kraayenhof en Juan Pablo Dobal.
In de tuinzaal konden de bezoekers genieten van een herfstbuffet dat muzikaal werd omlijst door studenten van het Koninklijk Conservatorium. Deze avond vormde ook de opmaat voor het 150 jarig jubileum van de vriendenvereniging dat in 2016 zal worden gevierd. Naast de vele enthousiaste reacties resulteerde deze avond ook in de aanmelding 70 nieuwe vrienden.

Foto's: Claudia van Noord

Grote belangstelling voor Rothko lezing

Ruim 150 vrienden waren aanwezig bij de speciaal voor de Vrienden van het Gemeentemuseum georganiseerde lezing over Rothko door het hoofd Sector Tentoonstellingen Dr. Franz Kaiser. Naast het belang van Rothko voor de moderne kunst en zijn artistieke ontwikkeling vertelde Franz Kaiser ook over de opzet van de succesvolle expositie in het Gemeentemuseum die door hem is ingericht. De expositie is nog tot 1 maart 2015 te bezichtigen.