Vriendenfeest jubileum december 2016

Hartelijk dank aan alle Vrienden die op ons Vriendenfeest op 2 december zijn geweest. We waren heel blij met uw sprankelende aanwezigheid en kijken terug op een bijzonder jubileumjaar.
Directie en medewerkers van het Gemeentemuseum zijn bijzonder trots dat het museum zoveel trouwe vrienden heeft. En mede dankzij u hebben we in de maanden november en december meer dan 75 nieuwe Vrienden mogen verwelkomen.
Bedankt voor uw vriendschap. Op naar de volgende 150 jaar!

Foto's: Claudia van Noord

Feestelijke opening jubileumjaar mei 2016

Op 29 mei was het 150 jaar geleden dat de ‘Vereeniging van het oprigten van een Museum van Moderne Kunst’ werd opgericht. Tot op de dag van vandaag is onze vereniging met bijna 2400 leden springlevend. Deze bijzondere verjaardag is in het Gemeentemuseum gevierd met een Vriendendag, een Vriendenblad dat ter ere van het jubileum is gemaakt en een speciaal ingerichte zaal met schenkingen. Met veel plezier kijken wij terug op die bijzondere 150-jarige verjaardag van de vriendenvereniging in het Gemeentemuseum.
Hieronder een foto-impressie van deze feestelijke middag.

Foto's: Claudia van Noord

150-jarig jubileum Vrienden van het Gemeentemuseum

Dit jaar viert de Vereniging van vrienden van het Gemeentemuseum Den Haag ons 150-jarig jubileum in het Gemeentemuseum.

Op 29 mei 1866 is de geschiedenis van de 'vrienden' begonnen met het oprichten van de 'Vereeniging tot het oprigten van een Museum van Moderne Kunst'. U kunt er alles over lezen bij het kopje 'Geschiedenis' op deze site. Het Gemeentemuseum bestond deze zomer 80 jaar waaraan in eigen kring aandacht is gegeven.

Samen met het Gemeentemuseum is het bestuur van de vereniging sinds augustus jl. bezig om de viering van dit bijzondere jubileum vorm te geven. Daarover binnenkort meer maar nu alvast een tipje van de sluier:

• Op zondag 29 mei wordt ons jubileumjaar feestelijk geopend en alle vrienden worden uitgenodigd
  • Benno Tempel, directeur van het Gemeentemuseum, opent die dag een door hem samengestelde gloednieuwe rondleiding langs de belangrijkste schenkingen die door de jaren heen door de vereniging aan het museum zijn geschonken
  • Een speciale website van alle schenkingen door de vrienden aan het museum wordt voorbereid
  • Het nulnummer van het op handen zijnde nieuwe relatieblad van het Gemeentemuseum wordt gewijd aan ons 150-jarig jubileum
  • Gemeentemuseum en vereniging hebben grootse plannen in ontwikkeling voor de permanente aankleding van de entree van het museum